Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s mandlemi :
300 g rostlinného tuku
| 250 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 lžičku strouhané kůry z citronu
| 4 ks vejce
| 100 ml zakysané smetany
| 100 g mletých mandlí
| 300 g hladké mouky
| 2 lžičky kypřícího prášku
| 750 g borůvek
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s mandlemi :
V míse ušleháme do pěny tuk, cukry a kůru, postupně zašleháme vejce, smetanu a přidáme mandle promíchané s moukou a kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a navrch rozdělíme borůvky. Pečeme v troubě při 200°C dozlatova 15 až 20 min. Dáme vychladnout a před podáváním koláč pocukrujeme.