Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Bostonský krémový páj:
těsto:
| 250 g hladké mouky
| 250 g cukru krupice
| 80 g kakaového prášku
| 7 g jedlé sody
| 180 g másla
| 2,5 dcl mléka
| 1 čerstvé vejce
| 1 vanilkový lusk
| krémová náplň:
| 3,8 dcl 12% sladké smetany
| 130 g cukru
| 80 g kakaa
| 40 g maizeny
| 30 g másla
| 1 vanilkový lusk
| kávové glazé:
| 4 cl extra silné kávy espresso
| 30 g másla
| 3 cl škrobového sirupu, 80 g kakaového prášku, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk
Postup přípravy receptu Bostonský krémový páj:
Těsto: mouku, cukr, kakao a jedlou sodu promícháme, přidáme vejce, vlažné rozpuštěné máslo, mléko a zrníčka vanilkového lusku. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme při teplotě 170 °C asi 35 minut.
Krémová náplň: Sladkou smetanu s kakaem, cukrem, máslem, celým vanilkovým luskem a maizenou zahříváme do zhoustnutí. Vychladíme za neustálého míchání (vanilkový lusk v průběhu chlazení vyndáme).
Kávové glazé: Do kávy přidáme máslo, škrobový cukr, přivedeme k varu, odstavíme a okamžitě vmícháme metlou kakaový prášek, moučkový cukr a zrníčka z vanilkového lusku.
Dokončení: Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, první potřeme celou krémovou náplní a přiložíme druhou polovinou korpusu. Nakonec celý páj potřeme ještě teplým glazé. Není dobré nanášet úplně horké glazé, ale aby vytvořilo lesklou hladkou plochu, nesmíme ho nanášet ani příliš vychlazené, jelikož chlazením glazé tuhne.
Fotky receptu Bostonský krémový páj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!