Vložil: | Zuzek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 165 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboráček k pivíčku :
750 g brambory
| 3 stroužky česneku
| 10 dkg hladké mouky
| 2 - 3 ks vejce dle velikosti
| podle potřeby a chuti sůl
| podle potřeby a chutipepř pepř
| podle potřeby a chuti majoránka
| 1 balení cca 180 - 200 g tavený sýr
| 4 - 6 ks feferonka
| na pečení olej
Postup přípravy receptu Bramboráček k pivíčku :
Brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. K nim přidáme mouku, utřený česnek, rozmíchaná vejce (syrová), pepř, majoránku a promícháme. Na pánev nalijeme trochu oleje, rozpálíme jej a naběračkou tvoříme na oleji malé placičky asi velké jako dno hrníčku, silné max. 1/2 cm. Vždy 2 placičky spojujeme směsí z taveného sýra a feferonek (feferonky umixujeme s taveným sýrem) . Podáváme k pivu.
Fotky receptu Bramboráček k pivíčku :
Fotky vložil: uschi3,janavys,ňamka,kozaroza,Nandiči