Postup přípravy receptu Bramboračka s houbama:
Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary (v případě, že je máte čerstvé, jinak lze použít i podušené a zmražené houby) a přidáte je k zelenině. Mezitím podusíte na oleji cibulku (ve větším hrnci) asi 10 minut, přidáte mouku a stále mícháte, aby se nepřipálila. Ihned poté vlijete několik naběraček vody ze zeleniny do hrnce s cibulí a tak vzniká jíška, opět stále mícháte. Chvilku povaříte a pak přidáte zbylou téměř uvařenou zeleninu i s vodou. Přidáte bujony, koření, sůl, papriku a ještě chvíli vaříte.
Polévka je hotová tehdy, když má krásně nahnědlou barvu a výtečně voní po koření. A věřte, že jeden talíř nikdy nestačí.