Použité suroviny receptu Bramboračka s kuřecím masem:
1 kg brambor
| 2 l zeleninového vývaru
| 300 g kuřecího masa
| kelímek smetany
| 1 žloutek
| dle chuti worcesterová omáčka
| dle chuti sojová omáčka
| dle chuti muškátový oříšek
| dle chuti čerstvý kopr
| dle chuti citronová šťáva
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Bramboračka s kuřecím masem:
Oloupeme a omyjeme brambory. Rozkrájíme je na čtvrtky a vaříme 20 minut v připraveném zeleninovém vývaru. Opláchneme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme je na malé kousky. Pokapeme je citrónovou šťávou, vložíme do malého množství osolené vody a vaříme na mírném ohni 10 minut. Potom vařené brambory rozšleháme v polévce. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem, worcesterovou omáčkou a sojovou omáčkou. V trošce horké polévky rozmícháme žloutek a za stálého míchání přidáme do polévky, která se však už nesmí vařit. Kousky kuřete dáme okapat a vložíme do polévky. Jemně usekáme čerstvý kopr a před podáváním ho nasypeme do polévky.
Fotky receptu Bramboračka s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!