Postup přípravy receptu Bramboráčky:
Brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle, nejlépe část na jemnějším a část na větším, těsto se tak dobře spojí a zároveň bude křupavé.
Z nastrouhaných brambor vylejeme přebytečnou vodu, přelejeme je mlékem, aby netmavly. Přidáme prolisovaný česnek, vajíčka, pepř, sůl, kmín a majoránku, podle chuti také nakrájenou anglickou slaninu. Poprášíme moukou a pořádně promícháme. V případě, že je těsto moc řidké, přidáme mouku, aby se nám bramboráčky na pánvi nerozsypaly.
Rozehřejeme rostlinný olej, vytvarujeme menší bramboráčky (kvůli propečení, opravdu jsou lepší) a smažíme placky z obou stran dozlatova. Hotové bramboráčky odkládáme nejprve na ubrousky, které rozložíme na tác, aby odsály přebytečný olej.
Fotky receptu Bramboráčky:
Fotky vložil: jessynka,Natural,zanedz,Mangovka,Marci7