Použité suroviny receptu Bramborák se špenátem a lososem:
400 g mraženého špenátu
| 1 stroužek česneku
| 1 balení bramboráků v prášku
| 3 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 plátky lososa
| 2 lžíce másla
| 1ks citron
| několik snítek čerstvého kopru na ozdobu
Postup přípravy receptu Bramborák se špenátem a lososem:
1. Špenát necháme rozmrazit. Česnek oloupeme a prolisujeme. Podle návodu na obalu připravíme i bramborové těsto. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně usmažíme 4 bramboráky. Uložíme je na plech vyložený papírem na pečení a udržujeme v teple. Troubu předehřejeme na 250 °C, zapneme gril (nebo nastavíme ohřev shora).
2. Špenát a česnek krátce opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Filety z lososa omyjeme, osušíme a po obou stranách opečeme na másle, osolíme, opepříme. Špenát rozdělíme na bramboráky, poklademe lososem a vše grilujeme asi 10 min.
3. Citron omytý horkou vodou nakrájíme na plátky. Bramboráky obložíme citronem a koprem.
Fotky receptu Bramborák se špenátem a lososem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!