Postup přípravy receptu Bramborová bábovka ve dvou barvách:
Máslo dobře našleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáváme žloutky jeden po druhém a potom přidámevykynutý kvásek (kvasnice, trocha vlahého mléka a trocha cukru), přisypeme prosátou mouku se solí a na jemno nastrouhané oloupané brambory. Zamícháme dovnitř zbytek vlahého mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě části. Do jedné zamícháme kakao, které jsme rozpustili v horké vodě s trochou cukru. Obě těsta necháme vykynout na vlahém místě. Pak je vložíme do připravené formy tak, že nejdříve dáme polovinu bílého těsta, na něj kakaové a nahoru rozetřeme zbytek bílého těsta. Znovu necháme vykynout a nakonec upečeme bábovku v předem vyhřáté troubě do zlatova, až se odděluje ode stran formy a když zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme. Vychladlou krájíme na dílky.