500 g brambor
| 100 g celeru
| 11/2 l vody
| sůl
| 80 g sádla (možno-li husího)
| 4 stroužky česneku
| pepř
| 2 krajíce tmavého chleba
| petrželová nať nebo pažitka
Postup přípravy receptu Bramborová česnečka:
Oškrábané a rozpůlené brambory a omytý celer zalijeme mírně osolenou vařící vodou a uvaříme doměkka. Pak vše prolisujeme nebo rozmixujeme. Na každý talíř dáme lžičku sádla, část česneku utřeného se solí a pepřem a jemně usekanou petrželovou nať nebo pažitku. Přidáme půl krajíce chleba rozkrájeného na malé kostky a vše přelijeme řídkým protlakem z brambor a celeru. Polévku naléváme do talířů horkou, neboť ji chléb ochladí.
Fotky receptu Bramborová česnečka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!