Vložil: | Martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborová polévka po šumavsku:
1 l vody
| 4 ks brambory
| 1 lžíce sádla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 ks vejce
| 1 stroužek česneku
| 1 ks mrkev
| 1 ks pórek
| polévkové koření, sůl, pepř, kmín, majoránka,
| celer, petržel, sušené houby
Postup přípravy receptu Bramborová polévka po šumavsku:
Očištěnou zeleninu a sušené houby dáme dusit s trochou vody do poloměkka. Přidáme na kousky pokrájené brambory, okmínujeme, osolíme, zalijeme vodou a asi 10 minut vaříme. Ze sádla a mouky si připravíme tmavší jíšku, kterou dáme do polévky chvíli povařit. Na oříšku sádla usmažíme do řídka nesolené vejce a vmícháme do odstavené polévky. Zeleninu rozmačkáme na talířku vidličkou a vrátíme zpět. Nakonec polévku okořeníme strouhaným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.
Fotky receptu Bramborová polévka po šumavsku:
Fotky vložil: piskotik