Použité suroviny receptu Bramborová polévka s brokolicí a tymiánem:
800 ml vody
| 2 kostky zeleninového bujónu
| půl lžičky tymiánu
| 1 ml sambal oelek
| 4 brambory
| 4 stroužky česneku nebo 1 cibule
| 400 g brokolice
| 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje
| sůl a pepř, čerstvý tymián
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s brokolicí a tymiánem:
Uvaříme vývar z kostky a přidáme tymián a sambal oelek. Oloupeme brambory a pokrájíme je na plátky, cibuli pokrájíme nahrubo. Omyjeme brokolici a pokrájíme ji na větší kousky. Brambory, cibuli a brokolici povaříme ve vývaru asi 10 minut. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Přidáme olej a ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Polévku posypeme čerstvým tymiánem. Polévku podáváme s bazalkovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.
Fotky receptu Bramborová polévka s brokolicí a tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!