Postup přípravy receptu Bramborová polévka s cizrnou:
Cizrnu namočíme ráno do studené vody a necháme asi 3-4 hodiny nabobtnat. Potom ji pomalu vaříme do změknutí (rychlejší je to v papiňáku). Mezitím si oloupeme brambory, cibuli a mrkev. Brambory pokrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, přidáme k cizrně a dále vaříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme žlutou jíšku. Tu rozředíme vodou a rozmícháme do polévky. Přidáme čerstvé nebo sušené houby, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a osolíme. Polévku vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci můžeme přidat na kolečka nakrájenou a opečenou klobásu a samozřejmě zelenou petrželku.