Použité suroviny receptu Bramborová polévka s curry krémem:
balení zeleniny do polévky
| čerstvá bazalka
| 700 ml zeleninového vývaru
| 1 kg brambor
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce oleje
| curry krém:
| 3-4 lžíce curry
| dužina z limety
| 200 g krémového tvarohu
| 4-5 lžic mléka
| petržel
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s curry krémem:
Zeleninu do polévky nakrájíme na kostky, zalejeme vodou (asi 800ml) a dáme vařit na 20 min. Přidáme hotový zeleninový vývar (z kostky). Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme na 1 min brambory a všechno vložíme do polévky. Vaříme dalších 20 min. Hotovou polévku rozmixujeme a ochutíme solí a kořením.
Curry krém:
Curry, dužinu, tvaroh a mléko nahladko vymícháme.
Polévku servírujeme do talířů, polejeme krémem, přidáme krutóny a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Fotky receptu Bramborová polévka s curry krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!