Použité suroviny receptu Bramborová polévka s dýní:
350 g moučných brambor
| 400 g dýně
| 1 cibule
| 1 bobkový list
| 1 hřebíček
| 1 l kuř. vývaru
| 150 ml smetany
| sůl a pepř
| dle chuti cukr
| 100 g uz. husích jater nakrájených na jemné plátky
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s dýní:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dýni překrojíme, vybereme zrníčka, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky.
2. Cibuli oloupeme a zapíchneme do ni hřebíček a bobkový list. Do vývaru přidáme brambory, dýni a cibuli a vaříme 15 - 20 minut.
3. Cibuli vybereme. Vlijeme polovinu smetany a polévku propasírujeme či rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
4. Druhou polovinu smetany ušleháme dopevna. Polévku podáváme s ozdobně vloženýmí plátky jater a se šlehačkou. Podle uvážení můžeme ozdobit ještě praženými dýňovými semínky a majoránkou.
Fotky receptu Bramborová polévka s dýní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!