Použité suroviny receptu Bramborová polévka s feferonkou:
500 g brambor
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 červená feferonka
| 30 g zázvoru
| 4 lžíce oleje
| 1/2 lžičky kurkumy
| 800 ml slepičího vývaru
| 250 g obrovských krevet (syrové, v krunýři)
| 1 lžička sezamového oleje
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce koriandrových listů
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s feferonkou:
1. Brambory oloupeme a rozkrájíme: Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na kostičky. Feferonku rozpůlíme a vyřízneme semeník.
2. Na 3 lžících oleje osmahneme cibuli, česnek, feferonku, zázvor a kurkumu. Přidáme brambory a opět krátce osmahneme. Přilijeme slepičí vývar a 100 ml vody a asi 20 min. povaříme.
3. Z krevet odstraníme černá střívka a pak je asi 3 min. opékáme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Nakonec osolíme.
4. Vyjmeme feferonku a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme. Do polévky vložíme krevety a ozdobíme koriandrem.
Fotky receptu Bramborová polévka s feferonkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!