Použité suroviny receptu Bramborová polévka s hřiby a špekem:
2 velké brambory
| 1/2 pórku
| 50 g sušených hřibů
| 100 g špeku
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 l slepičí bujón
| 1 lžíce Rama Classic
| dle chuti: sůl, pepř a majoránka
| dle potřeby: hotová jíška světlá
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s hřiby a špekem:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek umyjeme a nakrájíme na kolečka.
Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme špek, brambory a rozmačkaný stroužek česneku. Zalijeme bujónem a vaříme až brambory změknou.
Mezitím podusíme houby na margarínu, pak přidáme sůl, pepř a pórek a znovu podusíme. Nakonec přidáme majoránku.
Vzniklou směs vmícháme do hrnce s brambory a bujónem a krátce povaříme. Dle potřeby můžeme dohustit jíškou.
Fotky receptu Bramborová polévka s hřiby a špekem: