Použité suroviny receptu Bramborová polévka s jogurtem:
200 g brambor
| 2 ks petržele
| 2 lžíce oleje
| mletý bílý pepř
| 1 snítka petrželky
| 5 lžic nízkotučného jogurtu
| 50 g celeru
| 3 ks hub
| sůl
| 500 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s jogurtem:
Brambory a oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Čerstvé houby nakrájíme na tenké plátky a lehce osmažíme na pánvi. Petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravené brambory vložíme do vývaru a uvaříme je doměkka. Brambory rozmixujeme.
Základ polévky okořeníme solí a pepřem. Přidáme celer, mléko, petržel, houby a povaříme a odstavíme. Po dovaření přimícháme jogurt.
Bramborovou polévku ihned podáváme a zdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Bramborová polévka s jogurtem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!