Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborová polévka s klouzky, smetanou a majoránkou:
400 g brambor
| 150 g kořenové zeleniny
| 1,5 l zeleninového vývaru
| 1 stroužek česneku
| 1 cibule
| 80 g másla
| sůl, bílý pepř
| 100 g čerstvých klouzků
| 100 g anglické slaniny
| čerstvá majoránka
| 100 g créme fraiche - francouzské kysané smetany
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s klouzky, smetanou a majoránkou:
Nejprve si připravíme lehký bramborový krém. V hrnci střední velikosti rozpustíme polovinu másla, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibulku, na malé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a na plátky nakrájený česnek. Cibulku a zeleninku zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme oloupané a překrájené brambory, které zvolna necháme vařit.
Mezitím si můžeme očistit a předkrájet klouzky. Předkrájíme si také anglickou slaninu na drobné kostičky. Uvařené brambory a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem do velmi jemného krému, podle potřeby ho můžeme zředit zeleninovým vývarem. Bramborový krém vrátíme na sporák, přidáme houby, které jsme si krátce orestovali na druhém dílu másla. Vše krátce povaříme, aby se chuť krému spojila s houbami. Do polévky vložíme opečenou anglickou slaninu, dochutíme špetkou bílého pepře a solí. Při podávání doplníme jemně překrájenou čerstvou majoránkou a lžičkou kvalitní francouzské kysané smetany créme fraiche (nebo velmi husté zakysané smetany).
Fotky receptu Bramborová polévka s klouzky, smetanou a majoránkou:
Fotky vložil: piskotik