Použité suroviny receptu Bramborová polévka s majoránkou :
250 g brambor
| 1 malý pórek
| 500 ml zeleninového vývaru
| 1 lžička oleje
| 50 g mraženého hrášku
| sůl
| pepř
| 1 lžička čerstvé majoránky
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s majoránkou :
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Ve vyšším hrnci rozehřejeme olej a brambory v něm za stálého míchání orestujeme. Zalijeme je vývarem a vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Občas zamícháme. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Ta přidáme společně s mraženým zeleným hráškem do hrnce. Vše vaříme asi 2 minuty. Pak téměř hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Nakonec do ní vsypeme majoránku a podáváme.