Použité suroviny receptu Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky:
600 g brambor
| 1-1,25 l teleninového vývaru (z kostky)
| 4 větší mrkve
| 2 lžíce oleje
| 2 lžičky hladké mouky
| 1 dl smetany nebo kondenzovaného mléka
| 300 g vinné nebo smetanové bílé klobásy
| pepř
| petrželka
| trochu oleje a másla na opékání knedlíčků
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a opečeme je na oleji. Zasypeme moukou, trochu opražíme a přilijeme vývar. Uvaříme doměkka. Na závěr varu přidáme smetanu, dosolíme a vložíme opečené knedlíčky. Poté už necháme jen táhnout. Nakonec přidáme petrželku.
Knedlíčky: z klobásy odstraníme střívko, masovou směs promícháme s nakrájenou petrželkou a pepřem. Utvoříme malé knedlíčky, které opečeme na směsi oleje a másla. Necháme okapat na kuchyňském papíru a vložíme do polévky.
Fotky receptu Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!