Postup přípravy receptu Bramborová polévka s pýchavkou:
Zahřejeme hrnec, přidáme olej a máslo. Když začne prskat, vhodíme na kostky nakrájené brambory. Vaříme, mícháme, dokud nejsou brambory částečně uvařeny, potom přidáme nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou pýchavku. Vaříme za občasného promíchání, dokud není cibule průhledná a brambory tak akorát. Přidáme sůl, pepř, estragon (není povinný), jalapeno omáčku a česnek. Přimícháváme mouku tak, až jsou jí všechny ingredience obaleny a teprve poté přilijeme kuřecí vývar. Na několik minut přivedeme do mírného varu, dokud polévka nezhoustne. Poté přilijeme mléko, zamícháme, jakmile se polévka opět přivede k varu, přidáme sherry. Naposledy promícháme a odstavíme z ohně.
Podáváme ozdobené zelenou cibulkou a pažitkou nebo petrželkou, podle vlastní chuti.