Použité suroviny receptu Bramborová polévka s rajčatovým protlakem:
500 g brambor
| 1 l vody
| sůl
| 1/4 l mléka
| 60 g másla
| 30 g hladké mouky
| 1 malá plechovka rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu Bramborová polévka s rajčatovým protlakem:
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme do jiné nádoby, nevyléváme. Brambory rozšťoucháme a s horkým mlékem vypracujeme na jemnou kaši. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a našleháme s vodou z brambor. Pak přidáme připravenou kaši, dobře rozmícháme a ochutíme rajčatovým protlakem. Můžeme podle chuti přisolit, popřípadě přidat trochu cukru.
Fotky receptu Bramborová polévka s rajčatovým protlakem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!