Použité suroviny receptu Bramborová polévka z vepřových žebírek s majoránkou:
1 kg vepřových žebírek
| 1,5 l vody na uvaření žebírek
| 4 zrnka pepře
| 2 zrnka nového koření
| 500 g oloupaných brambor, na kostičky
| 4 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce sádla na jíšku
| 3-4 stroužky česneku
| 1 lžíce majoránky
| polévkové koření např. Vegeta na dochucení (není nutné)
Postup přípravy receptu Bramborová polévka z vepřových žebírek s majoránkou:
Žebírka uvaříme ve vodě s pepřem, novýn kořením, solí a cibulí. Zvlášť také uvaříme kostičky z brambor. V jiném hrnci připravíme z tuku a mouky světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem z vepřových žebírek a provaříme za stalého míchání asi tak 30 minut. Po provaření přidáme kostičky brambor, rozetřený česnek, majoránku a dle chuti mletý pepř. Případně polévku dochutíme polévkovým kořením např. vegetou. Nakonec přidáme na menší kousky nakrájené maso z obraných žebírek.
Fotky receptu Bramborová polévka z vepřových žebírek s majoránkou: