Postup přípravy receptu Bramborová roláda se špenátem:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme, osolíme a necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme lžíci oleje, rozšlehané vejce, pepř a po částech mouku. Pečící papír potřeme zbylým olejem a vyklopíme na něj těsto, které rozválíme na placku. Tu poklademe špenátovými listy a plátky šunky. Poté pomocí pečícího papíru srolujeme - musíme dát pozor, abychom od těsta pečící papír včas oddělili. Zatočenou roládu na koncích zahneme, důkladně přimáčkneme a zabalíme celou do pečícího papíru. Dáme jí do hlubšího pekáčku, který položíme do vodní lázně, a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme 50 minut. Nakonec roládu vybalíme z papíru, který rozprostřeme na plech, a roládu na něm dopékáme dozlatova 10 minut při 180 °C. Hotový pokrm nakrájíme na plátky, hodí se jako příloha k drůbežímu masu.