Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborová roláda z Horácka:
1 kg brambor,
| sůl,
| 200 g hrubé mouky
| 100 g krupice,
| 2 vejce,
| 100 g perníku na strouhání
| 200 g švestkových povidel
| hladká mouka na vál
| 150 g strouhanky,
| 150 g mletého cukru,
| 150 g másla,
Postup přípravy receptu Bramborová roláda z Horácka:
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupáme a nastrouháme, nebo umeleme. Přidáme sůl, vejce, hrubou mouku, krupici a vypracujeme tužší těsto.
Vyválíme na obdelník a položíme jej na pomoučený ubrousek. Povidla smícháme s perníkem a potřeme tím těsto. Pomocí ubrousku pevně svineme a po obou stranách ubrousek zavážeme.
Závin uvaříme ve vodě asi 15 - 20 minut a podáváme jej teplý posypaný na sucho opraženou strouhankou, mletým cukrem a zalitý rozehřátým máslem.
Fotky receptu Bramborová roláda z Horácka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!