1 l vody
| 100 g tykve
| 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 1 velký syrový brambor
| 1 hrneček másla
| 1 lžíce sušených hub
| 5 stroužků česneku
| majoránka
| mletý pepř
| tymián
| sůl
| pažitka
Postup přípravy receptu Bramborová s tykví:
Očištěnou tykev a kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s opranými houbami uvaříme v 1 litru vody doměkka. Brambor nakrájíme na kousky a rozmixujeme s mlékem. Vlijeme do polévky, přidáme koření, prolisovaný česnek, osolíme a za občasného míchání vaříme 15 minut. Hotovou polévku posypeme pažitkou.
Fotky receptu Bramborová s tykví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!