Postup přípravy receptu Bramborové knedlíčky plněné čokoládou v našlehané borůvkové smetaně se skořicí:
Uvařené a oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, špetku soli, polohrubou mouku, cukr moučku a rozměklé máslo. Vypracujeme si hladké těsto, z kterého si vyválíme plát o šířce 0,5 cm a vykrájíme hladkým rádýlkem čtverečky. Do prostřed čtverečku dáme malou lžičku nasekané hořké čokolády a konce spojíme. Knedlíček vyválíme do hladka a v plátěném ubrousku vaříme v mírně vroucí vodě asi 10 minut. Knedlíčky musíme po uvaření zlehka promastit přepuštěným máslem.
Borůvková smetana: Borůvkový džem, vanilkový cukr a zakysaná smetana. To vše rozmixujem ponorným mixerem do hladka, přidáme špetku mleté skořice a postupně přidáváme vyšlehanou smetanu s rozpuštěnou želatinou. Vše zlehka promícháme. ( malé množství želatiny má udržet našlehanost borůvkového krému )