Postup přípravy receptu Bramborové placičky na kyjovský způsob:
Teplé brambory prolisujeme na vál, když vychladnou, přidáme mouku, sůl, pepř a s vejci zaděláme těsto. Připravíme si nádivku: Žampiony opláchneme, necháme okapat, nedrobno nakrájíme, osmahneme na oleji a vložíme do misky s masem. Na stejném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a přidáme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka. Dle chuti okořeníme, přidáme k masu a žampionům a dobře promícháme. Nádivka by měla mít hustotu syrové paštiky. Bereme po troše těsta, rukou tvarujeme kolečka, na která klademe nádivku, slepujeme jako knedlíky a trošku rozplácneme. Placičky obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova na rozpáleném tuku. Podáváme s hustou smetanou.