Použité suroviny receptu Bramborové pomerančové koblížky:
1 kg brambor, uvařených ve slupce
| 200 ml mléka
| 50 g másla
| 20 g krupicového cukru
| 500 g hladké mouky
| 2 žloutky
| strouhanou pomerančovou kůru
| rostlinný olej na hluboké smažení
| moučkový cukr na poprášení
| cukrářské zdobení (například alginát)
Postup přípravy receptu Bramborové pomerančové koblížky:
1. Brambory oloupejte a ještě zatepla je rozšťouchejte s máslem, mlékem, cukrem, žloutky a pomerančovou kůrou. Zapracujte mouku; její přesné množství se bude řídit moučnatostí brambor – výsledné těsto by se nemělo lepit a být dostatečně pružné.
2. Těsto na pomoučněné ploše rozválejte na silný plát. Tuk v kastrůlku či fritéze rozehřejte na vyšší teplotu. (Koblížky potřebují při smažení plavat, tuku tedy musí být dostatek.)
3. Tvořítkem vykrajujte kolečka, kosočtverce nebo malé bochánky a vkládejte je do horkého tuku, až se nafouknou a zezlátnou. Po osmažení nechte koblížky okapat na vrstvě kuchyňského papíru. Podávejte je poprášené cukrem, zdobené podle vlastní fantazie.
Fotky receptu Bramborové pomerančové koblížky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!