800 g brambor
| 4 ks vejce
| sůl
| 60 g másla
| 100 g strouhaného sýra
| 1 svazeček petrželky
| pepř, muškátový květ, máslo na vymazání formiček
Postup přípravy receptu Bramborové suflé:
Brambory omyjeme a ve slupce je necháme uvařit doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Pak je oloupeme a najemno natrouháme do mísy.
Změklé, na kousky pokrájené máslo utřeme se žloutky do pěny. Z bílků a špetky soli připravíme sníh. Do nastrouhaných brambor vmícháme žloutkovou pěnu, sýr a nasekanou petrželku. Vše dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků. Zapékací misky vymažeme máslem a rozdělíme do nich bramborovou směs.
V troubě předehřáté na 200 °C zapékáme asi 25 minut.
Fotky receptu Bramborové suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!