Použité suroviny receptu Bramborovo-kedlubnová polévka :
400 g kedluben
| 300 g brambor
| 1 pórek
| 1 l zeleninového vývaru
| 5 lžic bílého vína
| 150 g créme fraiche
| 2 lžíce pohanky
| 20 g másla
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Bramborovo-kedlubnová polévka :
Kedlubny společně s brambory oloupeme, ještě s pórkem omyjeme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, brambory a dusíme 10 minut. Přidáme vývar a vaříme ještě 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a podlijeme vínem. Vše rozmixujeme. Vmícháme créme fraiche a podáváme. Pohanku opražíme na pánvi bez tuku. Pohankou polévku ozdobíme.
Fotky receptu Bramborovo-kedlubnová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!