Postup přípravy receptu Bramborovo-pórková polévka s candátem:
1. Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na větší kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Brambory a pórek povaříme se zeleninovým vývarem v zakrytém hrnci zhruba 20 minut a potom nahrubo rozmixujeme. Přidáme smetanu, zahřejeme, osolíme a opepříme.
2. Rybu omyjeme, osušíme, rozpůlíme nejprve podélně a pak příčně. jednotlivé filety svineme a pevně spíchneme.
3. Citron nakrájíme na kolečka. 500 ml vody povaříme se solí, pepřem, citronem a koprem a na 2-3 minuty do ní ponoříme rybu.
4. Slaninu nakrájíme na nudličky, na pánvi dokřupava opečeme a necháme okapat na papírové utěrce. Bramborovou polévku upravíme s candátovými závitky do misek, případně ozdobíme koprem.