Použité suroviny receptu Bramborový guláš s klobásou:
800 g brambor
| 2 ks větší cibule
| 5 lžic oleje
| 1 ks stroužek česneku
| půl lžičky drceného kmínu
| 5 g mleté papriky
| 80 g leča
| dle chuti sůl
| 250 g paprikové klobásy
Postup přípravy receptu Bramborový guláš s klobásou:
Oloupejte brambory a nakrájejte na větší kostky. Oloupané cibule nakrájejte na drobno a dozlatova osmahněte na oleji. Přidejte utřený česnek, kmín, papriku. Promíchejte podlijte trochou vody a povařte. Brambory vložte do základové štávy, přidejte lečo a zalijte vodou. Osolte a pomalu vařte doměkka. Na oleji opečte klobásu, nakrájenou na silnější kolečka. Jakmile jsou brambory poloměkké, vložte ji do guláše a dovařte. Bramborový guláš s klobásou hned podávejte.