Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.05. 2021
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bramborový koláč Focaccia

fotka Bramborový koláč Focaccia
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Bramborový koláč Focaccia:

500 g brambor, uvařených den předem, oloupaných a nastrouhaných  | 500-600 g polohrubé mouky  | 50 ml olivového oleje  | 1 vejce  | 100 g sýra ementálského typu, nakrájeného na kostičky  | 150 g šunky nebo uzeného masa, nakrájeného na kostičky  | 1 lžičku čerstvých nebo sušených lístků rozmarýnu  |  sůl a pepř na dochucení  | 30 g droždí  | 1 kostku cukru  | 120ml vlažného mléka  |  tuk na vymaštění pekáče  | 1 žloutek na potření  |  olivy na ozdobu

Postup přípravy receptu Bramborový koláč Focaccia:

1. Droždí rozdrobte do hrnečku s vlažným mlékem, přidejte cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít, až se začnou tvořit bubliny.
2. Nastrouhané brambory dejte do mísy, přisypte mouku, sůl a pepř, přidejte vejce a olej. Promíchejte a přilijte vzešlý kvásek.
3. Do směsi zapracujte kostičky sýra a uzeného masa. Vyklopte ji na pomoučenou pracovní plochu a zpracujte v tužší těsto. Vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě, kde neproudí vzduch.
4. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Těsto rovnoměrně rozprostřete do pekáče a nechte čtvrt hodiny stát
v teple, dokud těsto nenakyne ještě asi o třetinu. Potřete ho žloutkem rozmíchaným s trochou vody a do povrchu zapíchejte lístky rozmarýnu a olivy. Pečte 25 až 30 minut, dokud povrch focaccii nezezlátne.
5. Nechte koláč trochu vychladnout, nejlépe na mřížce. Podávejte ho rozkrájený na kostky nebo obdélníčky.


Fotky receptu Bramborový koláč Focaccia:

Bramborový koláč Focaccia
Bramborový koláč Focaccia
Bramborový koláč Focaccia
Fotky vložil: cudovluc 
Hodnocení receptu Bramborový koláč Focaccia
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !