misky z alobalu na ohřívání jídla
| 8-10 středně velkých brambor
| 25 dkg slaniny nebo špekáčků
| 2 velké papriky
| 2 velké rajčata
| dle chuti dle potřeby strouhaný sýr
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle chuti pálivá paprika
| dle chuti bazalka
| olivový olej
Postup přípravy receptu Bramborový mix na gril:
Omyjeme a okrájíme brambory, které pak nakrájíme na kostičky nebo slabé plátky, jimiž pokryjeme dno alobalové misky. Nakrájíme slaninu, papriky a rajčata a smícháme dohromady. Tuto směs navršíme na brambory, na to přijdou opět brambory… Pozor! Vrchní vrstva by měla být tvořena opět bramborami. Každou vrstvu osolíme, opepříme a zasypeme pálivou paprikou a bazalkou. Nezapomeneme prolít olejem. Misku zakryjeme alobalem a v něm vidličkou nebo nožem uděláme několik průduchů (stačí 5/6). Misku dáme na gril – rozpálený: 30-40 min. Poté rozdělíme na porce a na talíři zasypeme ještě teplé strouhaným sýrem (trochu se rozpustí).
Fotky receptu Bramborový mix na gril:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!