500 g cukru krupice
| 4 vejce
| 400 g uvařených nastrouhaných brambor
| 1lžička rumového aroma
| 400 g pšeničné celozrné mouky jemné
| 2 balíčky kypřícího prášku do perníku
| 50 g kandovaného citronu nakrájeného na kousky
| 50 g pomerančové kandované kůry
| 200 g mletých lískových ořechů
| 200 g mletých vlašských ořechů
| na potření:
| 200 g povidel
| 4 lžíce rumu
| Poleva:
| 2 tmavé polevy
Postup přípravy receptu Bramborový perník:
Na přípravu těsta vyšleháme cukr a vejce eletrickým šlehačem na nejvyším stupni do pěny. Do vaječné pěny přidáme brambory a aroma. Smícháme mouku s kypřícím práškem a do perníku kandované ovoce a ořechy. Moučnou směs vysypeme do vaječné hmoty a eletrickým ručním šlehačem s hnětacím šlehačem s hnětacími háky hmotu hnětáme dokud nevznikne hutné těsto. Dvě třetiny těsta rozetřeme na vymazaný plech. Vidličkou ručně dobře promícháme povidla s rumem a opatrně je natřeme na těsto. Cukrářský sáček naplníme zbylým těstem a nastříkáme jím na povidla proužky. Dáme do trouby péct. Vychladlý perník nakrájíme na libovolně velké kostky a nakonec poléváme tmavou polevou.
Fotky receptu Bramborový perník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!