Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.09. 2024
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bramborový špenátový knedlík

fotka Bramborový špenátový knedlík
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Bramborový špenátový knedlík:

1 kg brambory  | 150 g krupice  | 200 g hrubá mouka  | 2 vejce  | 1 lžíce sůl  | Náplň:  | 300 g špenát  | 3 stroužky česnek  | 1 cibule  | 1 lžička máslo  | 1 lžíce polohrubá mouka  | 1 lžíce sůl  | 2 dcl mléko

Postup přípravy receptu Bramborový špenátový knedlík:

Začneme přípravou špenátové náplně a zároveň dáme vařit ve slupce dobře omyté brambory. Částečeně rozmražený špenát dáme do kastrolu, zalijeme mlékem a uvedeme do varu. Cibulku pokrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme lžíci polohrubé mouky a osmahneme dorůžova. Přidáme ke špenátu a společně provařujeme. Česnek prolisujeme a pak ještě rozetřeme se solí a přidáme ke špenátu. Zamícháme, špenát odstraníme a necháme vychladnout. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, krupici a mouku a vypracujeme rukama hladké těsto na obvyklé bramborové knedlíky. Do velkého (a širokého) kastrolu si dáme vařit vodu - osolíme 1 rovnou polévkovou lžící soli. Na pomoučeném vále si vyválíme z bramborového těsta silnější plát, který do poloviny potřeme zchladlým špenátem. Bramborové těsto pečlivě zavineme (pomáháme si utěrkou stejně jako u jablečného závinu), všechny okraje k sobě řádně přitiskneme a vzniklou bramborovou roládu se špenátem zavážeme do ubrousku, ve kterém ji budeme vařit. Opatrně ji vložíme do vařící vody v kastrolu. Vaříme asi 25 minut. Poté opět opatrně vyjmeme, odstraníme ubrousek a rozkrájíme na plátky. Servírujeme v poměru na jednu porci masa 2 až 3 plátky špenátového knedlíku.


Fotky receptu Bramborový špenátový knedlík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborový špenátový knedlík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles