Postup přípravy receptu Bramborový špíz s jehněčím masem:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Feferonky nadrobno pokrájíme. Oloupaný zázvor posekáme. Smícháme feferonky, zázvor, sambal oelek, 5 lžic citronové šťávy, trošku soli a pepře. Ve směsi marinujeme maso 2 hod. Brambory omyjeme a vaříme přibližně 25 min. v osolené vodě. Rajčata omyjeme. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme a otrháme lístky. Maso necháme okapat a střídavě napichujeme s bramborami, rajčaty, cibulí a lístky šalvěje na 8 špízů. Grilujeme za stálého otáčení asi 10 min. Občas potřeme marinádou. Smícháme česnek, ostříhanou řeřichu, jogurt, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a cukr. Omáčku podáváme k masu.