500 g nastrouhaných jablek
| 360 g polohrubé mouky
| 300 g ve slupce uvařených oloupaných brambor
| 150 g moučkového cukru
| 120 g tuku
| 2 vejce
| 1 lžička mleté skořice
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| jemně nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
| sůl
| mouka na vál
| tuk na potření plechu
Postup přípravy receptu Bramborový štrúdl:
Změklý tuk vyšleháme s vejci, kůrou a polovinou dávky cukru do pěny. Vmícháme jemně nastrouhané brambory. Prášek do pečiva prosejeme se solí a moukou k bramborové hmotě. Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na poloviny. Jednu rozválíme na plát, rozložíme na pečící papír potřený tukem a dáme na plech. Rovnoměrně posypeme jablky, poprášíme skořicí a zbylým cukrem. Překryjeme druhým rozváleným plátem těsta. Ten po stranách dobře přitlačíme ke spodnímu plátu třeba hrity vidličky, vrchní plát ještě hustě propícháme vidličkou. Připravený štrúdl pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 40-45 minut.
Fotky receptu Bramborový štrúdl:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!