Použité suroviny receptu Brambory na jehle se slaninou :
1 kg středně velkých raných brambor
| 250 g anglické slaniny
| 500 g cibule
| sůl
| pepř
| mletá sladká paprika
| kmín
| máslo
Postup přípravy receptu Brambory na jehle se slaninou :
Neloupané brambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky silné půl centimetru. Rozložíme je, osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky zhruba stejné velikosti s bramborami a posypeme paprikou. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a lehce posypeme kmínem. Přísady střídavě napichujeme na jehlu. Začínáme a končíme plátkem brambory. Brambory potřeme tekutým máslem a pevně zavineme do alobalu. Položíme na gril a pečeme zhruba 15 min. Dobrou chuť.
Fotky receptu Brambory na jehle se slaninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!