Postup přípravy receptu Brambory na pánvi:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očistíme a opláchneme papriku i naťové cibulky a pokrájíme je na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme na suché pánvi. Potom ji z pánve vypereme a odložíme stranou.
Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme plátky brambor, které opékáme za stálého obracení zhruba 15 minut dozlatova. Přidáme cibulku, papriku i anglickou slaninu a dalších přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
V jiné pánvi rozpálíme zbylý tuk, uděláme na něm z vajec volská oka a osolíme je. Opereme a osušíme petrželku. Trochu si odložíme na ozdobení, zbytek usekáme. Pečené brambory podáváme na stůl s volskými oky, posypané a ozdobené petrželkou.