Použité suroviny receptu Brambory pečené s bílou omáčkou:
1,5 lžíce máslo
| 2 ks vejce
| 1 kg brambor
| 1,5 lžíce hladká mouka
| 1 lžíce přepuštěné máslo
| 250 g uzené vepřové maso
| 1 hrnek mléko
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Brambory pečené s bílou omáčkou:
Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékací misku vymastíme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, zalijeme mlékem a asi 10 minut povaříme.
Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené vepřové maso pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a promícháme s bramborovými plátky.
Vejce našleháme do pěny a tu přimícháme do bílé omáčky.
Do zapékací misky vždy rozložíme bramborovou směs a polijeme částí omáčky. Navrstvíme a končíme omáčkou. Před pečením pokapeme pokrm přepuštěným máslem.
Brambory zapékáme zhruba 30 minut a ihned podáváme.
Fotky receptu Brambory pečené s bílou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!