Postup přípravy receptu Brambory plněné mletým masem:
Brambory oloupeme a 7 minut vaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme, vršky seřízneme a vnitřky brambor vydlabeme ostrou lžičkou. Mleté maso osolíme, opepříme a 20 minut opékáme na pánvi. Pak přidáme žemle namočené v mléce, nastrouhané nebo umleté vnitřky brambor a vejce, dochutíme 2 stroužky česneku,které utřeme s majoránku a naplníme do vydlabaných brambor. Vymastíme pekáček, brambory do něj naskládáme, naplněné otvory zakryjeme seříznutými vršky brambor, trochu podlijeme horkou vodou a pečeme, až pokrm zezlátne. Podáváme posypané petrželkou.
Místo masem můžeme brambory naplnit natvrdo uvařenými vejci smíchanými se slouhaným sýrem, máslem a petrželkou.