Použité suroviny receptu Brambory s garnáty na kari smetaně:
1 kg nerozvářivých brambor
| 100 g garnátů
| 125 ml instantního masového vývaru
| 150 g zakysané smetany
| 1/2 lžičky kari
| 1 cibule
| 2 lžíce oleje
| 300 g mraženého listového špenátu
Postup přípravy receptu Brambory s garnáty na kari smetaně:
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce ve slané vodě 10 min. Prudce je zchladíme a oloupeme. Ve vzdálenosti asi 1 cm vyřízneme malé klíny, které ponecháme stranou. Garnáty vložíme do výřezů, brambory dáme do vymaštěné formy. Troubu předehřejeme na 200 °C. Masový vývar smícháme se zakysanou smetanou a okořeníme karí, kurkumou a pepřem. Rozdělíme na brambory a zapékáme v troubě asi 30 min. Občas poléváme omáčkou. Cibuli pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, na kterém cibuli zesklovatíme. Špenát přidáme k vykrájeným klínkům brambor a společně dusíme 5-10 minut. Osolíme, opepříme a podáváme s garnátovými bramborami.
Fotky receptu Brambory s garnáty na kari smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!