Postup přípravy receptu Brambory s jehněčí svíčkovou a červenou čočkou:
Troubu předehřejeme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme, položíme na plech a pečeme v troubě na střední příčce asi 35 minut. Mezitím dáme čočku do slané vody a vaříme 10 minut, pak slijeme a necháme okapat. Jehněčinu po délce nakrájíme na 4 proužky a příčně na malé kostky. Rozpálíme teflonovou pánev, rozpustíme v ní polovinu bylinkového másla, jehněčinu osolíme a ochutíme mletým černým pepřem a na mírném ohni 3 minuty opékáme. Přidáme čočku a kari koření a ještě 2 minuty dusíme. Troubu přepneme na 250°C. Brambory vybereme z trouby, necháme trochu vychladnout a rozpůlíme. Malou lžičkou vyškrábeme vnitřek až na tenký okraj. Bramborové vnitřky vložíme do mísy a vidličkou rozpučíme. Přimícháme zbylé bylinkové máslo, maso s čočkou, sůl a mletý černý pepř a směs naplníme do vydlabaných brambor. Naplněné brambory posypeme seznamem a 5 minut v troubě zapékáme.