Postup přípravy receptu Brambory s párkovým ježkem:
Brambory dobře opereme ve studené vodě, uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Pak je podélně rozpůlíme a vnitřky lehce vydlabeme malou lžičkou. Půlky brambor rozložíme na plech vydlabanou stranou nahoru, potřeme olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova.
Vydlabané vnitřky brambor smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem a zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Párečky na povrchu úhlopříčně nařízneme na čtverečky a po stranách do kříže, vložíme je do pánve na rozpálený olej a ze všech stran opečeme. Opečené brambory naplníme smetanovým krémem, na každou položíme párkového ježka nebo jen jeho polovinu a ihned podáváme.