Použité suroviny receptu Brambůrky se zeleninou a žloutkovou omáčkou:
1500 g malých brambor
| 2 lžíce másla
| 500 g zeleného nebo bílého chřestu
| 100 g fazolových lusků
| dle chuti: sůl
| Omáčka:
| 1 lžíce vývaru
| 2 žloutky
| 1 lžíce citronové šťávy
| 100 ml olivového oleje
| 1 lžíce vinného octa
| 1 svazek zelené cibulky
Postup přípravy receptu Brambůrky se zeleninou a žloutkovou omáčkou:
Brambory oloupeme a dáme vařit do vody. Fazolové lusky překrojíme na polovinu. Z chřestu odřízneme dřevnaté konce. Do hrnce s osolenou vodou vložíme nejprve fazolové lusky, potom chřest a zvolna 2 minuty povaříme. Ke konci varu přidáme napůl překrojené bílé části jarních cibulek. Zeleninu vyjmeme, prudce zchladíme a necháme na sítu okapat. Žloutky s octem, citronovou šťávou a vodou nebo vývarem šleháme v horké vodní lázni, až vznikne hustý krém. Do něj pak postupně zašleháváme olej. Hotovou omáčku osolíme a vmícháme do ní nasekané zelené kousky cibulek. Uvařené brambory scedíme a zeleninu prohřejeme na kousku másla. Rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Brambůrky se zeleninou a žloutkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!