4 větší brambory
| 1 plechovka sterilovaných fazolí v nálevu
| 250 ml zakysané smetany
| 1 cibule
| 100 g uzeniny
| mletá paprika
| bobkový list
| 3 lžíce oleje
| instantní jíška
Postup přípravy receptu Bratislavská fazolačka:
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, brambory a lžíci mleté papriky. Vše společně orestujeme, podlijeme vodou a několik minut přikryté podusíme.
Dále přidáme okapané fazole a vodu podle potřebného množství polévky a asi 15 minut vaříme. Nakonec vmícháme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.
Fotky receptu Bratislavská fazolačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!