Použité suroviny receptu Bratislavské řezy s pudinkem:
5 vajec
| 200 g cukru
| 10 lžic horké vody
| 1 vanilkový cukr
| 1 dcl oleje
| 250 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| Na pudink:
| 1/2 l mléka
| 1 pudink s příchutí karamelovou
| 3 lžíce cukru
| Na polevu:
| 4 kysané smetany (velké kelímky 250 g)
| 3 lžíce cukru
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Bratislavské řezy s pudinkem:
Celá vejce ušleháme s cukrem, 10 lžic horké vody a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a zaděláme v těsto. Větší část těsta nalejeme na vymazaný a vysypaný plech (s okrajem) do zbytku těsta přidáme kakao a cik-cak nalijeme na světlé. Pak uvaříme pudink se 3 lž. cukru dle návodu a zase cik-cak (horký) nalijeme na neupečenou buchtu. Pak teprve upečeme v předehřáté troubě až se nelepí na špejli. Mezitím si smícháme smetanu s 3 lžíce cukru a vanilk. cukrem a vychladlou buchtu tím potřeme. Povrch ještě dozdobíme nahrubo nastrouhanou čokoládou, nebo posypeme skořicovým cukrem. Na noc dáme do lednice pořádně ztuhnout. V lednici pak i nadále uchováváme.
Fotky receptu Bratislavské řezy s pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!