Použité suroviny receptu Brazilská polévka s rýží a rajčaty:
po 100 g kedlubny, mrkve, celeru a pórku
| 200 g rajčat
| 100 g vařené rýže
| 50 g másla (olej)
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 malá cibule
| 2 stroužky česneku
| 3 kostky hovězího bujónu
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Brazilská polévka s rýží a rajčaty:
Oloupanou cibuli jemně usekáme. Omytou a oloupanou kořenovou zeleninu, kedlubnu, pórek nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Omytou petrželku usekáme. Rajčata krátce protáhneme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm. Na rozehřátém másle nebo oleji osmahneme cibuli s moukou, přidáme zeleninu s česnekem, opečeme a zalijeme 1 a ½ litrem vody. Vložíme kostky hovězího bujónu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem.
Fotky receptu Brazilská polévka s rýží a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!